18 de noviembre de 2010

VENDIMIA 2010 Vol.5 ( 18-11-2010 )

Muchos sabréis como en los últimos años hemos intentado hacer una radiografía de las ultimas vendimias a través de www.adictosalalujuria.com gracias a la colaboración de decenas de bodegas amigas que nos han mandando noticias de la vendimia en su viñedo, en su bodega. 

Si quieres mandarnos como va, como se presenta la vendimia 2010 en tu bodega o en la bodega que trabajas, colaboras... envíanos la crónica de lo acontecido a david@adictosalalujuria.com



18-11-2010
Benvolguts amics,
 Novament hem tingut una primavera més aviat freda i plujosa amb petits problemes de fongs (míldiu), que hem pogut trampejar força bé. L’estiu, que ha estat relativament calorós i sec, ens ha portat a una bona maduració, que ha culminat amb una verema  tranquil·la i homogènia, sortosament, just abans de les copioses pluges de mitjans de setembre. Confiem que sabrem fer arribar fins a la copa el contingut d’uns raïms sans, madurs i força equilibrats. Com sempre, el temps ens en donarà la justa mesura.

Malgrat que la continuïtat del celler és una mica incerta, anem seguint el nostre camí. Durant les tretze primeres veremes hem anat intentant esbrinar què podíem fer amb els raïms que obtenim en aquest nostre entorn tan privilegiat, i és per això que durant aquests anys hem fet tants vins diferents. A partir d’aquesta verema, guiant-nos bàsicament per l’agradabilitat i la longevitat dels vins, hem decidit de produir, amb la continuïtat que ens permeten les diferències meteorològiques anuals i amb possibles excepcions esporàdiques, els següents productes: Bri de Monroig, Vinya dels Tons, Vinya Ilària i l’escumós Trallero Verol.  Confiem encertar en la decisió i que això ens permeti, per un cantó, fer més senzilla la tasca comercial i per l’altre, i com a objectiu principal, concentrar els esforços per anar-los millorant.

D’altra banda també em fa molt feliç poder-vos comunicar que, gràcies a la sorprenent evolució d’algun dels nostres productes i amb el permís de les finances, hem decidit de fer algunes reserves, ja importants quant al nombre, que anirem traient al mercat a mesura que aquests productes assoleixin el punt amb què ens vulguin obsequiar  i que, més o menys, ja sabem que poden assolir. Hem constatat, i per sort no som els únics, que es van enriquint en matisos, tot amorosint-se, i es van tornant més interessants i singulars. Tant de bo hi arribem i en puguem gaudir tots plegats!

Fins a la propera,
 Josep Trallero

No hay comentarios: