21 de diciembre de 2010

Acció solidària al Txad

Us fem arribar tal com vam repartir els euros que vam pendre al Txad.
Moltes gràcies
Joan Pujades i Giné
Mas de la Caçadora


DONATIUS PER GOUNDI
Primer de tot, dir-vos que no tenim paraules per agrair com de generosos heu estat. Ni en la millor de les nostres espectatives pensavem recollir tants diners : el dia 18 de Novembre vam endur-nos al Txad 5.200 Eur.

Gràcies a tots els que heu posat el vostre granet d’arena i us heu identificat amb el projecte.

Un cop ets aquí i veus la precarietat de tot plegat, voldries ajudar a més gent, a qui realment li faria molta falta, pero finalment amb el Joan vam decidir focalitzar-ho en 6 direccions diferents :

Centre de Nutricio infantil [1.500 Eur] : Actualment allotja 22 nens orfes de mare, alimentant addicionalment uns 100 nens malnodrits de la zona i un grapat més ingressats a l’hospital amb diversos desajustos alimentaris. El donatiu s’utilitzarà basicament per comprar aliments, especialment la llet en pols que prenen dos cops al dia. El donatiu el vam entregar a Sor Maria Grazia, superiora de la Missió a Goundi que gestiona el centre.

L’Escola Mainbà [1.000 Eur] : Maimba és un projecte per educar nanos provinents de famílies que viuen en l’extrema pobresa. Actualment forma, alimenta i allotja a aproximadament 300 nens, amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys aproximadament. El donatiu va ser entregat a Sor Agostina, la germana que gestiona l’escola. Els diners s’han utilitzat per comprar sacs de mill i gasoil per les instal.lacions.

L’hospital de Goundi [1.500 Eur]: Els diners els faran servir per les emergències que te l’hospital i que no pot cobrir amb els ingressos que genera. Vam fer entrega del donatiu als dos jesuites que gestionen l’hospital, en Leopoldo, xilè, i en Francesc, català, tots dos cirujans que dediquen la seva vida a millorar la salut dels goundians.


L’associació de Handicapés (minusvalids) [1.000 Eur] : El donatiu més impactant sense cap mena de dubte. L’associació compta actualment amb uns 150 socis. En Mamat, President i fundador de l’Associació, ens va citar en un petit edifici de les afores. A l’humil local, ple de gom a gom, hi havia unes 80 persones, assegudes en bancs o a terra. Nosaltres vam prendre lloc al « banc presidencial ». Després d’unes paraules explicant qui erem i d’on veniem, vam fer entrega del donatiu al que va seguir un gran aplaudiment. Un dels minusvàlids va parlar en nom de tots : va dir que estaven infinitament agraits i sobretot que mai el govern els havia ajudat en res i que nosaltres, que veniem de terres molt llunyanes, si ho haviem fet. Qué maco i qué trist a la vegada. Ens vam fer una foto de grup a la sortida. Serà un dels millors records que ens endurem d’aqui.


L’Escola de Goundi [200 Eur]: Actualment educant uns 400 nanos de la zona, en una situació precària però no tant com els nens de Maimba. L’escola està patrocinada per donacions catalanes, que cobreixen gairebé la totalitat del pressupost annual. Els diners s’utilitzaran per comprar llibres nous pels nois del darrer curs escolar.


Sèrums antipicada de Serps [300 Eur que hi ha al compte + el que recollim fins a final d’any]
El que resta al compte corrent, ingressos realitzats després de la nostra sortida, aniran integrament a col.laborar en l’adquisició dels sèrums antipicada de serp. L’stock de l’hospital està a zero i les aproximadament 75 dosis que es necessiten annualment a la zona de Goundi pujen 15.000 Eur i no hi ha fons per comprar-los a l’Institut Pasteur, el fabricant.


Així ajudarem a nenes com l’Alimé, que teniu a la foto, que gràcies al sèrum, han salvat la vida. Des que som aquí, ja han arribat 3 nous casos de picada de serp, que es debaten entre la vida i la mort i que potser no tindran la mateixa sort que la petita Alimé.


Sabem que aquests diners no canviaran la situació aquí al Txad, però ha estat la nostra petita gran i directa aportació a les necessitats reals de totes aquestes persones humanes.

MOLTES GRACIES A TOTS
mOnTsE i Joan


1 comentario:

Adictos a la Lujuria dijo...

Coincidiendo con TastaPorrera contacte con Joan para visitar Mas de la Caçadora y por razones obvias no podía ser, estaba a punto de embarcar rumbo a un proyecto solidario del que le pedí que compartiera con todos los Adictos a la Lujuria a la vuelta.

Gracias Joan, con iniciativas como esta tendremos un mundo mejor.