24 de agosto de 2010

DARRER TAST DE VINS LOCALS DE LES NITS D’ESTIU D’SCALA DEI

DOQ Priorat, Torroja del Priorat, 24 d’agost de 2010.- La Cartoixa de Santa Maria d’Scala Dei serà l’escenari aquest divendres, 27 d’agost, del darrer dels tres tasts de vins locals programats aquest estiu en el marc de les Nits d’Estiu a la Cartoixa. Durant les darreres setmanes s’ha organitzat un cicle de tasts amb vins dels cellers de La Morera de Montsant i Scala Dei. L’últim tast es farà aquest divendres a partir de les 19 h, amb vins dels cellers Masia Duch i Celler Pasanau. El preu per participant és de 10 euros i cal fer reserva prèvia al telèfon 977 827 006, amb un límit de 30 places per tast. Els anteriors tasts proposats des de la Cartoixa van ser els següents: 23 de juliol, amb els cellers La Conreria d’Scala Dei i Celler Joan Ametller, i el 30 de juliol, amb els cellers Mas Perinet i Cellers Scala Dei.

La Cartoixa suggereix gaudir del vi en el marc d’un monument del segle XII, situat en el parc natural de la serra de Montsant. Aquests tasts de vins locals tenen el suport del Consell Regulador de la DOQ Priorat, que també col· labora amb totes les activitats de promoció dels vins locals que s’han programat durant tot el 2010 als diversos pobles d’aquesta denominació d’origen (es pot consultar la programació completa a www.doqpriorat.org). De fet, el Consell Regulador valora positivament l’aposta de la Cartoixa d’Scala Dei pels vins locals en el context del projecte Vins de la Vila, de la DOQ Priorat. Aquesta denominació d’origen ha promogut la zonificació del seu territori de manera que aquests vins de vila es puguin identificar com a vins originaris de cada un dels seus municipis o viles. Els estudis científics que desenvolupa la DOQ Priorat amb el suport del seu panell de tast, de l’Incavi i de la URV avalen la proposta d’identificar els vins de cada vila amb el seu territori, la seva cultura i la seva gent. Per aquest motiu, el Consell Regulador de la DOQ Priorat dóna suport a tota una programació d’activitats de difusió dels vins, de les viles i de la cultura del vi, que es duen a terme a les viles que conformen la DOQ Priorat. Les Nits d’Estiu de la Cartoixa d’Scala Dei inclouen altres activitats que es fan durant tot l’estiu. També podeu consultar l’agenda d’activitats de les Nits d’Estiu a la Cartoixa al web www.doqpriorat.org.

 
La DOQ Priorat és l’única reconeguda a Catalunya com a Qualificada i una de les dues úniques que existeixen com a Qualificades a l’Estat espanyol, d’acord amb els requisits de qualitat i sistemes de producció que se segueixen en aquesta zona vitivinícola.

No hay comentarios: