5 de abril de 2016

21 Mostra dels Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant

Nota de premsa

Una cinquantena de cellers ja han confirmat  la seva participació a la Fira del Vi de Falset



La 21 Mostra dels Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant se celebrarà el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig 

Una cinquantena de cellers ja han confirmat la seva participació a la 21a edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant), que aquest any se celebrarà el cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig. Així doncs, la xifra de cellers participants ja és idèntica a la de 2015 just quan falta un mes per al certamen i quan el termini d’inscripció de cellers encara és oberta. La Fira del Vi de Falset, en aquesta edició, ha programat tot un seguit de tastos i activitats adreçades als amants del vi i un seguit d’actes pensats exclusivament per a un públic professional.

Tot i que al llarg de la setmana prèvia ja hi ha activitat, el gruix del programa es desenvoluparà al llarg del cap de setmana, amb Falset com a epicentre i amb actes en diversos dels municipis de la comarca. La fira al carrer és una oportunitat gairebé única de conèixer, en un sol espai, els vins de bona part dels cellers de les dues denominacions de la comarca. En paraules de Jaume Domènech, alcalde de Falset, “la fira al carrer del primer cap de setmana de maig té un component lúdic però, alhora, és un bon lloc per descobrir vins, conèixer nous cellers i estar al dia de tot allò que es cou enològicament a la comarca del Priorat, tant pel que fa a la DOQ Priorat com a la DO Montsant”. Els estands de degustació de vi estaran oberts, tant dissabte com diumenge, entre les 11:00 i les 14:00, i les 16:00 i les 20:00 hores.

Entre les novetats previstes per a aquesta edició hi ha l’organització d’un programa continuat de tastos (ja siguin d’iniciació o adreçats a “wine lovers”) en diferents espais de Falset: una carpa situada al centre de la Fira, la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat i el Parc Tecnològic del vi (VITEC). Entre aquests tastos, n’hi ha que van a càrrec de les denominacions d’origen i altres que recauen en els propis cellers participants al certamen. Una altra cosa són els tastos adreçats exclusivament a professionals i que són els següents: Tast del Decenni (divendres 29 d’abril al VITEC); un tast adreçat exclusivament als membres del club suec Munskankärna, (diumenge 1 de maig) i el Tast de professionals (dilluns 2 de maig). 

I és que la Fira pretén, paulatinament, atreure l’atenció d’un públic cada cop més internacional. Aquesta voluntat ja pot fer-se evident aquest any amb la presència d’amants del vi d’Escandinàvia. I és que Munskänkarna, el cub de vins més gran d’Europa, una autèntica institució a Suècia, ha escollit les denominacions d’origen Priorat i Montsant com a “Regió Vinícola de l’Any 2016”. És per això que des de l’organització de la Fira ja s’ha tancat un tast adreçat exclusivament als membres d’aquest club.

Altres novetats d’aquesta edició de la Fira del Vi de Falset són la instauració d’un servei de ludoteca per als més petits, la instal·lació d’una zona de restauració i oci per a unes 400 persones i la potenciació del programa d’activitats lúdiques al poble de manera paral·lela. 

Pel que fa a la inauguració, està prevista el dissabte 30 d’abril al matí, i anirà a càrrec de la consellera d’Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, i de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. De fet, Tarragona serà la ciutat convidada de la Fira aquest any 2016, recuperant una iniciativa que ja s’havia dut a terme fa uns anys.

Per a més informació, consulta del programa:
www.firadelvi.org

No hay comentarios: