25 de marzo de 2016

Complet programa d’activitats en el marc de la Fira de les Cooperatives

Nota de premsa


> Per 4 any consecutiu, Falset acull per Setmana Santa aquesta mostra de vins i olis de cellers cooperatius de la DOQ Priorat, la DO Montsant i la DOP Siurana

La 4a Fira de les Cooperatives, que tindrà lloc al Castell de Falset el 26 de març, comptarà amb un complet programa d’activitats. A banda del tast dels vins i olis de les Cooperatives participants, de les 11 a les 21h, hi haurà temps per a un concurs de cuina, una xerrada, un tast guiat, un taller familiar i un berenar solidari.

La inauguració oficial, a les 11h, donarà el tret de sortida de la fira que, a les 11:30h, veurà com s’inicia la XIXa edició del Concurs Popular la Cuina del Vi. El concurs, obert a la participació de tothom, té com a requisit comptar amb els vins i olis de les cooperatives a l’hora d’elaborar el plat. Els guanyadors del concurs, que es durà a terme a les places del Castell, es donaran a conèixer a les 13:30h, moment en què també se sortejaran les cassoles entre els assistents.

Una mica abans, a les 12h, hi haurà temps per a la reflexió en el marc de la taula rodona sobre “Cooperativisme, banc de terres i custòdia agrària”, que servirà per tractar qüestions com la tradició i la innovació en la gestió de l’espai agrari.

A les 12:30h, serà el torn del tast guiat a càrrec de la cooperativa convidada, enguany l’Olivera Cooperativa, que explicarà els seus vins i olis i també el projecte social que hi ha al seu darrere. Les places per al tast són limitades i requereixen inscripció prèvia al correu castelldelvi@falset.org. El preu és de 3€.

Ja a la tarda, de les 17 a les 19h, petits i grans podran prendre part del taller familiar “Pintar amb vi”, a càrrec de Marta Arañó. Arañó és pintora i il·lustradora i des de fa uns anys crea obres fent servir el vi com a material pictòric, una experiència que l’ha ajudat a dominar-ne la tècnica i a acostar-la a tots aquells qui s’hi interessen.

Un cop acabat el taller, tindrà lloc el berenar solidari amb les víctimes de la guerra de Síria. A canvi de la donació d’1€, es podran berenar menges tradicionals d’aquesta terra, com són el pa amb oli i el pa amb vi. La recaptació d’aquest berenar solidari servirà per fer arribar ajudar als civils sirians a través de l’ACNUR.

A banda de totes aquestes activitats, com es deia, de les 11 del matí i fins a les 21h, les cooperatives participants seran a l’Absis del Castell donant a tastat els vins que elaboren sota l’empara de la DOQ Priorat i la DO Montsant i els olis de la DOP Siurana. Per un preu de 5€, es donaran la copa, 5 tiquets de degustació i una entrada a l’espai museístic del Castell del Vi.

Jaume Domènech, alcalde de Falset, afirma que la “fira posa en valor el cooperativisme agrari, arrelat a Falset i la comarca del Priorat, i els seus excel·lents productes, que tothom coneix prou bé”. A més, apunta que “la fira de les cooperatives s’està consolidant també com un primer tastet de la gran mostra que arriba el 30 d’abril i l’1 de maig, la Fira del Vi”.

Les cooperatives participants a la fira, que organitza la Fundació Castell del Vi, són la Cooperativa Falset Marçà, Celler de Capçanes, Vinícola del Priorat, Cellers Unió, Cooperativa de Cabacés i Cooperativa de La Serra d’Almos. A aquestes s’hi suma enguany L’Olivera Cooperativa, de la DO Costers del Segre.

No hay comentarios: