3 de mayo de 2012

IV TAST DE LES MINES 2012 - Fira de Vi de Falset (DO Montsant, DOQ Priorat), durant els dies 6 i 7 de maig al Museu de les Mines de Bellmunt



Un any mes, us tornem a presentar el  Tast de les Mines, emmarcat dins de la Fira de Vi de Falset (DO Montsant, DOQ Priorat), durant els dies 6 i 7 de maig al Museu de les Mines de Bellmunt.

Aquest any, la quarta edició del tast vertical de Les Mines, es realitzarà un recorregut enològic pels diferents pobles més mediterranis de la Conca del Siurana dintre la DOQ Priorat: Bellmunt del Priorat, El Lloar i El Molar, mitjançant un tast vertical dels vins de vinyes velles i pròpies de cada celler.

Es tastaran les tres darreres anyades 2011, 2010 i 2009 dels millors vins, amb produccions limitades, elaborats amb les varietats garnatxa i carinyena cultivades sobre sòls de llicorella i amb un denominador comú: un mesoclima mes meridional.

El propòsit del tast vertical es conèixer i comprendre mitjançant els sentits, els diferents moment  del naixement d’un vi durant les seves 3 principals etapes: 
Anyada 2011; acaba de finalitzar la fermentació mal•lolàctica i s’introdueix a botes
Anyada 2010; està a la fi del seu període de 12 mesos de criança en bota.
Anyada 2009;  després de 12 mesos a l’ampolla inicia el seu període d’esplendor

És una ocasió privilegiada per conèixer de primera mà, els diferents cellers de la zona Sud de la DOQ Priorat, les varietats conreades, tipus de sòls i característiques vitivinícoles particulars de cada celler i vila, tot emmarcat a l’espai històric i emblemàtic del  Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat. 

Durant les darreres edicions varen ser nombrosos els visitants, coneixedors i professionals que ens acompanyaren durant la jornada, els quals degustaren vins de diferents zones, exposicions i elaboracions de les diverses poblacions. Aspecte que ens anima a fer una doble proposta molt atrevida: el dia 6, diumenge, adreçat a un públic amant dels vins de la DOQ Priorat; i el dilluns dia 7 a la tarda, adreçada al sector professional.

Cellers Participants:

Bellmunt del Priorat
Celler Bartolomé
Celler Casa Gran del Siurana
Celler Costers del Priorat
Celler Familia Sedó-Barceló
Celler Gran Clos
Celler Mas d’en Gil
Celler Pinord Mas Blanc
Celler Solà Clàssic

El Lloar
Torres Priorat

El Molar
Celler Agnès de Cervera
Celler Clos Galea
Celler La Perla del Priorat
Celler Mas Garrian
Celler Portal del Priorat

Esperant comptar amb la vostra presència.
Associació de Cellers Tast de les Mines

Horari
Diumenge de 11:00 a 14:00
Dilluns de 16:00 a 19:00

Lloc
Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat

Preu: 15 euros
Places limitades: 100 places

Planol

No hay comentarios: