21 de marzo de 2012

El trepat de la DO Conca de Barberà a Alimentària 2012.

Nota de premsa

Diferents vins de trepat de la DO Conca de Barberà es tastaran el 28 de març a Alimentària, el Saló Internacional de l’Alimentació i les Begudes que se celebra a Barcelona.

El tast de vins de trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, tindrà lloc el dia 28 de març de 17h a 19h a la Fira Alimentària 2012 de Barcelona (al pavelló 3 Intervin estand Prodeca-Incavi). A més, durant els dies que dura la fira (del 26 al 28 de març) podem trobar els estands del Celler Mas Foraster, Celler Carles Andreu, Vinícola de Sarral, i Castell d’Or ( Agricola de l’Espluga de Francolí Agrícola de Barberà).

El tast de trepat, aquest segell únic dels vins de la Denominació d’Origen, el conduirà el sommelier Xavi Nolla, un expert i entusiasta de les terres de la Conca i d’aquesta varietat única a Catalunya. Els vins que es tastaran són vins dels cellers: Carlania, Agrícola de l’Espluga de Francolí, Gatzara, Molí dels Capellans, Celler Mas Foraster, Celler Carles Andreu, Celler Concavins i Celler Agrícola de Barberà.

 8 vins de trepat: 2 rosats i 6 negres


Els vins que es tastaran seran dos rosats i sis vins negres de diferents cellers de la Conca de Barberà

- Carlania rosat trepat 2011
- Francolí rosat trepat 2011 de Castell d’Or
- Gatzara trepat 2010
- Molí dels Capellans trepat 2010
- Mas Foraster trepat 2010
- Carles Andreu trepat 2010
- Gran Clos Montblanc trepat 2010
- Cabanal trepat 2009


El trepat, caràcter únic
El Trepat és una varietat que dóna molts bons resultats per vins rosats i caves i que produeix productes amb un color rosat molt atractiu, aromàtics i frescos. Encara que tradicionalment s’ha fet servir per elaborar rosats i caves, des de fa uns anys, i sobretot des de 2008, alguns cellers de la DO Conca han apostat per elaborar més vins amb aquesta varietat, i ara ja se’n troben e i fins i tot algún blanc.

Elisabet Sáez, secretària tècnica de la DO, explica que el trepat és una varietat que en general no té massa color, però que acostuma a ser bastant productiva, “d’aquí que si vols fer un vi negre has de tenir molta més cura per poder extreure més color i obtenir un grau més raonable per un vi negre. I això també el fa més especial.”

L’aposta dels celler de la DO Conca de Barberà és una realitat. Prestigioses guies, concursos i experts creuen amb la importància de la recuperació de les varietats autòctones: la recuperació del patrimoni enològic i enaltir sabors i aromes oblidats, és una tasca lloable i agraïda.

Aquesta tendència queda reflectida amb l’augment de vins elaborats amb trepat per part de tots els cellers de la Conca. Per aquest motiu la DO Conca creu en aquest caràcter únic que dóna la varietat trepat.


No hay comentarios: