15 de noviembre de 2011

Els millors vins catalans segons els consumidors

NOTA DE PRENSA

Ja es coneixen els vins més ben valorats pel jurat popular del IV Concurs dels Vins dels Països Catalans Sabadell, Novembre 2011


El passat dissabte, 14 de novembre, es van donar a conèixer a la fira Catavins (Sabadell) els 5 vins que han obtingut més bona valoració per part del jurat del 4t concurs Vinya Celler Masia de Vins de Collita Pròpia dels Països Catalans.

L’acte va ser presidit per la Sra. Montserrat Capdevila, vicepresidenta de Fira Sabadell, el Sr. Francesc Suriol president de Vinya Celler Masia i el Sr. Miquel Espunyes com a representats dels jutges.


Els vins més ben valorats han estat:

  1.  Cava Mestres Brut Nature 2006
  2.  Castellroig Xarel•lo 2010 
  3.  Vega de Ribes Ancestral 2008 
  4.  Vega de Ribes Sesserra 2006
  5.  Parató Pinot Noir 2010. 


L’organització ha destacat en l’acte d’entrega dels premis que els 4 vins més ben valorats han estat elaborats amb varietats blanques i el cinquè és un vi rosat. 

Un concurs singular on els jutges són els consumidors
El concurs de vins de collita pròpia dels Països Catalans és una competició diferent, amb un plantejament únic respecte altres concursos, ja que són els propis aficionats els que s’inscriuen com jutges per tastar i puntuar els vins.

Per 60€ cada jutge ha rebut al seu domicili 9 ampolles de vi o cava per tastar que després ha puntuat a través d’Internet al lloc web de Vinya Celler Masia entre les mesos de juliol a octubre.

En el certamen només han participat cellers dels Països Catalans que elaboren vins de collita pròpia. Els responsables del concurs estan satisfets amb la participació de cellers en l’edició d’enguany amb representació de pràcticament totes les DO’s de territori de parla catalana.


No hay comentarios: