10 de noviembre de 2011

26 cellers de la DO participaran a la Mostra de vins “Montsant es planta a Barcelona”

NOTA DE PRENSA


El Mercat de Santa Caterina acollirà un tast de vins de la DO Montsant que s’emmarca en la celebració del seu 10è aniversari

Barcelona, 27 Octubre - La ciutat comtal ha estat escollida per acollir, el proper 12 de novembre, un dels actes més destacats de les celebracions del 10è aniversari de la Denominació d’Origen Montsant. En aquesta mostra i tast de vins, els assistents seran testimonis i protagonistes del potencial i qualitat d’aquesta regió vitivinícola, situada a la comarca del Priorat i creada l’any 2001.

Per celebrar aquesta dècada de trajectòria, en la que els seus cellers i vins han obtingut multitud de reconeixements, la DO Montsant ha organitzant una mostra davant el Mercat de Santa Caterina, al barri de Sant Pere, sota el lema “Montsant es planta a Barcelona”. Hi prendran part 26 cellers d’aquesta prestigiosa DO, i ho faran amb un objectiu clar: ser els propis elaboradors qui expliquin els seus vins a la gent. Segons el president de la DO Montsant, Jaume Domènech, “ningú ho pot fer millor això”.

“Montsant es planta a Barcelona” s’iniciarà a les 11h del matí i romandrà oberta fins a les 9 del vespre. Per un preu de 10€, els assistents rebran un copa Riedel i 5 vals de degustació per tastar els vins dels 26 cellers que seran presents a la mostra. Molts d’aquests vins (blancs, negres, rosats i dolços) gaudeixen del reconeixement dels crítics més influents, des del guru Robert Parker a José Peñín, passant per la Guia de Vins de Catalunya i altres rànquings de renom.

La Filosofia Montsant
La filosofia de la DO Montsant, i dels cellers que en formen part, es basa per damunt de tot en elaborar vins de qualitat. Per tal d’assolir aquesta fita, s’utilitzen majoritàriament les varietats autòctones, garnatxa i carinyena, amb petites aportacions de varietats foranes com el cabernet, el merlot o el syrah. També hi influeix la tècnica en l’elaboració dels vins, que a Montsant és un cupatge de la llarga tradició vitivinícola de la zona i dels nous coneixements que hi apliquen els enòlegs.

A la DO Montsant s’hi elaboren uns 5 milions d’ampolles l’any, de les quals un 70% s’exporta a l’exterior. La resta, majoritàriament, es queda a Catalunya. És un bon percentatge, tot i que des de la DO s’intenta treballar per augmentar-lo. Una de les vies és reforçar les accions de promoció en el territori català, accions com aquesta “Montsant es planta a Barcelona”.


Sobre el tast de vins DO Montsant
Per celebrar aquest 10è aniversari la DO Montsant ha volgut escollir una ubicació especial de la ciutat de Barcelona, el Mercat de Santa Caterina.

El Mercat de Santa Caterina es troba molt a prop de la Catedral de Barcelona, i és, des que es va remodelar, un dels nous temples de la gastronomia de la capital catalana, un mercat amb molt d'encant i bona oferta comercial. Des que es va inaugurar ha estat una influència molt positiva per al seu entorn i un motor de la transformació del barri de Sant Pere i del seu comerç actual.

Els cellers que formaran part d'aquest tast de vins DO Montsant són:
EL VI A PUNT
MAS D'EN CANONGE
NOGUERALS
CELLER CEDO ANGUERA
MARIE AMELIE PONCE
VINYES DOMEMECH
ACUSTIC CELLER
CELLER EL MASROIG
ORTO VINS
CELLER LOS TROVADORES
PORTAL DEL MONTSANT
FICARIA VINS
CELLERS UNIO
PORTAL DEL PRIORAT
VINS DE MAS SERSAL
VINYES D'EN GABRIEL
CELLER ELS GUIAMETS
COOPERATIVA D'ULLDEMOLINS
COOPERATIVA FALSET MARÇA
CELLER DE CAPAÇANES
BARONIA DE MONTSANT
EL VI DELS 20
CELLERS SANT RAFEL
MAS DE L'ABUNDÀNCIA
RONADELLES

El preu del tast serà de 10" i inclourà 5 tiquets degustació de vins i una copa Riedel.

Horari de la mostra
Lloc: Av. de Francesc Cambó al costat del mercat de Santa Caterina
Data: 12 de novembre de 2011
Horari: de 11 hores a 21 hores

No hay comentarios: