10 de octubre de 2011

Mercat de Mercats torna al centre de Barcelona com una gran oportunitat per al sector agroalimentari

Nota de prensa

La fira se celebrarà del 21 al 23 d’octubre a l’Av. de la Catedral i a l’Av. Francesc Cambó amb l'objectiu d'apropar els mercats barcelonins i el producte del territori a la ciutadania.
.


La segona edició de Mercat de Mercats ja està en marxa i inundarà el centre de Barcelona en només dues setmanes amb una previsió de 200.000 visitants. Aquesta fira de mercats pretén apropar a la ciutadania els 39 mercats d’alimentació de la ciutat, els productors de qualitat i proximitat, el món de la restauració i el món dels sumillers.

 Tot sota un gran espai atractiu, educatiu i lúdic format per diverses parades, on destacarà la varietat de productes de la nostra terra, i el qual ha estat qualificat per la Tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, com la “màxima expressió de promoció dels mercats barcelonins i el sector agroalimentari” de Catalunya.

 Recasens ha destacat el paper de Barcelona com a centre de trobada a través dels seus mercats, dels quals ha dit que són un potent motor econòmic que rep 65 milions de visites anuals.

 Durant la presentació oficial d'aquesta fira ja consolidada amb la seva segona edició, també han intervingut el Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, qui ha destacat que “aquesta fira és una oportunitat per aprendre a menjar en salut i amb productes de casa, comprant i tastant productes de qualitat i proximitat”.

 Tots tres han destacat les novetats i millores d'aquesta nova edició: enguany Mercat de Mercats tindrà una nova protagonista: la cuina catalana a través del seu Corpus i de la voluntat que sigui declarada Patrimoni immaterial de la humanitat.

La fira incorpora a més a més un dels productes més reconeguts del país, com el vi amb les seves diferentes DO.

Mercat de Mercats serà aquest any una fira més còmoda, més accessible, amb un circuit més fàcil i millor distribuït en el qual participen més de 130 agents:
  • 31 parades de productes variats dels Mercats de Barcelona
  • 51 productors de proximitat i qualitat amb productes amb DOP i IGP
  • 16 cellers de vins i caves de Catalunya
  • 12 bars i restaurants de mercat i de la ciutat
  • 27 prestigiosos cuiners de tot el territori català
  • El patronat de Turisme Costa Brava - Girona hi organitzarà desenes d'activitats interessants per a tots els públics
  • Una comunitat convidada: Galícia,que estarà representada pels variats i deliciosos vins del CRDO Ribeiro
 Pelegrí ha destacat en el seu discurs, a més, que Mercat de Mercats és una iniciativa "modèlica i pionera", un "còctel exclusiu", que ha estat possible en part gràcies al treball conjunt de l'administració pública i les empreses privades.
Es tracta d’un esdeveniment organitzat per l’Institut Municipal de Mercats (IMMB) de l’Ajuntament de Barcelona i que compta amb la col·laboració institucional del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de Prodeca, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) – adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació– i amb la de la Diputació de Barcelona.


No obstant això, des del sector privat participen com a patrocinadores les empreses Moritz, TAU-Icesa, Patronat de Turisme Costa Brava - Girona i CRDO Ribeiro i per la seva part l’empresa catalana grup gsr-produccions de gastronomia és la responsable de la conceptualització, disseny i coordinació general de tot l'esdeveniment.

No hay comentarios: