30 de noviembre de 2010

BELLMUNT DEL PRIORAT ORGANITZA EL 4 DE DESEMBRE EL I TAST DE SANTA BÀRBARA

La mostra de vins locals coincideix amb la festa patronal dels miners


DOQ Priorat, Torroja del Priorat. Dimarts, 30 de novembre de 2010.- Coincidint amb al festa patronal dels miners l’Ajuntament i els vuit cellers de Bellmunt del Priorat han convocat el pròxim dia 4 de desembre, a partir de les 12 h, la primera edició del Tast de Santa Bàrbara, un tast popular on es donaran a conèixer els vins locals. La mineria és una activitat molt vinculada al passat de Bellmunt.

El I Tast de Santa Bàrbara oferirà la possibilitat de tastar els vins joves de 2010 de manera gratuïta i, d’altra banda, amb l’adquisició d’un tiquet d’1 € es podran tastar els vins embotellats de cada celler local. En total, l’organització calcula que es podran tastar una vintena de vins embotellats.

Aquesta primera mostra de vins locals de Santa Bàrbara s’ha fet coincidir amb la festa patronal dels miners. Aquest any durant aquesta jornada s’inaugurarà el monument als miners, en una petita plaça de nova creació que es troba al carrer de les Flors de Bellmunt. La història d’aquesta població està estretament lligada a les mines de galena, que durant dècades van ser la principal font de riquesa del municipi. Cada any, per Santa Bàrbara, aquesta localitat celebra una processó amb la imatge de la verge des de la Casa de la Mina fins a l’església parroquial.

La vila de Bellmunt organitza també, des de fa tres anys, el Tast de les Mines, que coincideix amb la Fira del Vi de Falset que se celebra durant el pont de l’1 de maig. Des d’aquest any, els cellers locals i l’Ajuntament han decidit celebrar també, un cop passada la verema, un tast local amb els vins joves de l’anyada, en la mateixa línia d’altres viles de la DOQ Priorat. El I Tast de Santa Bàrbara s’afegeix a les diverses celebracions que durant l’any es fan a la DOQ Priorat per difondre els vins dels diferents pobles. Recentment s’han fet el Tasta Porrera (13 de novembre), la Festa del Vin Blanc de La Morera i Scala Dei (a Scala Dei el passat 31 d’octubre), la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga a Poboleda (el passat 4 de setembre) i la Nit dels Vins de Torroja (el passat mes d’agost). Aquestes celebracions populars representen una ocasió de conèixer els trets més propis dels vins de les localitats de la DOQ Priorat. La tipicitat dels vins locals de la DOQ Priorat és una de les característiques més reconegudes pels experts d’arreu del món. La DOQ Priorat és l’única reconeguda a Catalunya com a Qualificada i una de les dues úniques que existeixen a l’estat espanyol, d’acord amb els requisits de qualitat i sistemes de producció que se segueixen en aquesta zona vitivinícola.

1 comentario:

Anónimo dijo...

la marina i io venim!!!!!!! Si podem clar! Algu mos porta el cotxe d tornada pero?????? Cuac!!!!