22 de octubre de 2010

Comença Mercat de Mercats que fa de Barcelona el gran mercat de la Mediterrània


Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona, ha inaugurat aquesta fira de mercats i de la gastronomia que se celebra per primera vegada a Barcelona i que s'espera rebi a més de 150.000 persones durant el cap de  setmana.

La gran fira Mercat de Mercats ha arrencat avui al Pla de la Catedral i el de Santa Caterina amb alguns dels millors productes d'alimentació de proximitat i qualitat i un complet programa d'activitats gastronòmiques i enològiques.

Els millors cuiners catalans, al costat dels convidats excepcionals de Marsella, Torí i Gènova, pagesos vinguts de tot Catalunya, els sommeliers més experimentats, les millors parades dels mercats de Barcelona, Torí, Gènova i Marsella, els bars i restaurants de cuina de mercat més reconeguts, alguns dels cellers dels millors caves, les DOPs i les IGPs de Catalunya. 

Tot això, en un sol espai i durant tres dies (22, 23 i 24 d'octubre) és Mercat de Mercats. Un gran festival gastronòmic on es vol posar en valor el paper dels mercats a la ciutat, els productes de proximitat i la qualitat de la dieta mediterrània.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha qualificat avui aquesta gran fira com "la millor exposició de la nostra cultura i la nostra història" i ha destacat el paper de tots els seus participants, que han aconseguit que Barcelona sigui “la capital de la Mediterrània i una ciutat referent".

Dins del marc de la fira els representants de les ciutats amb els mercats més actius d’Europa -Torí, Gènova, Marsella i Barcelona- han signat aquest divendres 22 d’octubre al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona el “Manifest de Barcelona. El mercat, nucli de les nostres ciutats”. On també s’ha sumat el representant d’Istanbul, ciutat que serà la propera seu del Congrés del World Union Wholesale Markets (WUWM) al 2011.  Altres ciutats com Florència, Budapest,... el signaran properament.

Amb aquesta iniciativa volen deixar palès el compromís dels respectius governs municipals amb la promoció dels mercats municipals d’alimentació, considerant d’una banda el seu paper fonamental en el comerç de proximitat dins de les nostres ciutats, com també la seva funció de regeneració urbana i de cohesió social.

Han signat el manifest Stefania Vidale, Responsable del Market Sector of the City de Gènova; Gerard Vives, President del Conservatorie International des Cuisines Méditerranées; Alessandro Portinaro, en representació de la ciutat de Torí; Huseyin Eren, Deputy Secretary General of Istanbul Metropolitan Municipality, i  Jordi William Carnes, Primer Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i President de Mercats.

Mercat de Mercats serà el tercer dels festivals gastronòmics i fira de mercats del projecte europeu MedEmporion, liderat per Barcelona –conjuntament amb Torí, Gènova i Marsella- dins del programa Med de la Unió Europea

Un dels grans esdeveniments i una de les principals activitats d’aquest projecte europeu és l’organització de quatre fires de mercats, una a cadascuna de les ciutats que lideren el projecte: a Marsella es va celebrar l’any passat, a Torí va tenir lloc al mes de juny i Gènova l’organitzarà el 2011


Mercat de Mercats és un esdeveniment promogut per l’Institut de Mercats (IMMB) de l’Ajuntament de Barcelona, i finançat per la Unió Europea a través del programa Med Emporion. Compta amb la col·laboració institucional de PRODECA - Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, de la Gastroteca-Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya- Departament d’Innovació Universitats i Empresa i de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, i amb el patrocini de les empreses Moritz i Sacyr. Nombroses institucions i entitats també han col·laborat amb activitats, aportacions de productes o amb el seu treball.
 
Per a més informació:
grup gsr- produccions de gastronomia
www.7canibales.com
 
IMMB
Institut Municipal de Mercats de Barcelona
Departament de Comunicació i Promoció

mercatsbcn@mercatsbcn.cat
www.mercatsbcn.cat

No hay comentarios: