11 de junio de 2015

Dissabte 13 de juny 9-15h: primer Mercat de la Terra de Slow Food a Barcelona!

NOTA DE PREMSA

El proper dissabte 13 de juny Slow Food Barcelona donarà el tret de sortida al primer Mercat de la Terra de la ciutat, al parc de les Tres Xemeneies, a la part baixa del Paral•lel al barri del Poble-sec. Es tracta de la primera d’una sèrie de proves pilot per tal de consolidar aquest tipus de mercats a la ciutat. 

Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix. Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula. Per aquest motiu, en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor. 
L’objectiu d'aquestes proves pilot és aconseguir un Mercat de la Terra permanent com ja està implantat a Itàlia o altres llocs del món, organitzat d’una manera regular i que sigui replicable a la majoria de barris. A partir del 13 de juny, es farà realitat aquest objectiu, i des de l’organització es convida a conèixer aquest model de mercat que promou el retorn dels pagesos a la ciutat per nodrir-la, i això en un dels barris més dinàmics de la ciutat com el Poble-sec.
Vine a conèixer, gaudir i aprendre al Mercat de la Terra! T'hi esperen 30 productors, 5 restaurants km0, vermut i cerveses, live music, espai slow kids i molt de gust!!!

Organitza: Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán  • Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona
Col•laboren: Coordinadora Entitats Poble-sec, Ass. Comerciants Poble-sec Paral•lel, C.C. El Sortidor, C.C. Albareda, Associació Gastronomia i Turisme, Domingo recreativos.

+ INFO. www.youtube.comNo hay comentarios: