17 de abril de 2014

Segona edició de la Fira de les Cooperatives del Priorat amb més cellers participants i convidats

Nota de premsa
Durant la jornada es posarà de manifest la vinculació del cooperativisme agrícola amb la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO


Falset, 17 d’abril de 2014.- La Fundació Castell del Vi organitza la segona edició de la Fira de les Cooperatives del vi del Priorat que tindrà lloc dissabte 19 d’abril amb més cellers participants. En aquesta nova edició, es comptarà amb la participació de 9 cooperatives de la comarca i una de convidada que serà la Cooperativa de Gandesa de la DO Terra Alta, d’estil modernista i considerada també una de les Catedrals del Vi de Catalunya. Durant la jornada, els cellers cooperatius presentaran les novetats i s’impartiran tastos de vi i oli. També hi ha prevista una jornada de blocaires per difondre l’activitat de la jornada a través de les xarxes socials i una sessió de tarda dedicada a l’Associació Prioritat, que posarà en valor el paper del cooperativisme a la comarca a més d’assenyalar en quin moment es troba la candidatura del Priorat a Patrimoni de la Humanitat i el paper que ha tingut el cooperativisme agrari per al seu plantejament.

La jornada començarà a les 11h amb la inauguració a càrrec de Domènech Vila Navarra, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

Tot seguit s’obrirà la fira perquè els visitants coneguin els diferents projectes cooperatius relacionats amb el sector del vi i de l’oli i puguin tastar els seus productes i novetats. El preu per 5 degustacions, copa i entrada al centre de visitants té un cost de 6 euros. Les cooperatives participants en aquesta segona edició, que formen part de la DO Montsant i la DOQ Priorat, són:

-Cellers Unió www.cellersunio.com
-Cooperativa de Cabacés www.coopcabaces.com
-Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant www.cornudella.net
-Vinícola del Priorat www.vinicoladelpriorat.com
-Cooperativa Falset Marçà www.la-cooperativa.cat
-Celler El Masroig www.cellermasroig.com
                             www.facebook.com/castelldelvi
                             www.twitter.com/castelldelvi
-Celler de Capçanes www.cellercapcanes.com
-Cooperativa de la Serra d’Almos www.serradalmos.com
-Cooperativa d’Ulldemolins www.coopulldemolins.com

Una de les novetats de la segona edició de la Fira de les Cooperatives del Priorat és la participació d’un celler de fora de la comarca com a convidat. La idea de la Fundació del Castell del Vi és convidar cada any una cooperativa catalana a participar en aquesta cita per poder intercanviar coneixements i experiències. En aquesta edició, s’ha considerat oportú fer la invitació a la Cooperativa de Gandesa de la DO Terra Alta, que ha marcat també el desenvolupament vitivinícola de la comarca veïna. La Cooperativa de Gandesa durà a terme un tast dels seus productes com també se n’ha previst un altre de les cooperatives del Priorat, a cegues, que guiarà l’enòlega Marta Ferré i constarà del repertori de 2 blancs, 1 rosat, 1 negre jove, 2 negres criança i un vi generós, i un tast d’olis de les Cooperatives a càrrec de Francesc Gibert amb 3 olis diferents. Les sessions de tast tindran lloc al matí i tindran un cost de 3 euros. S’haurà d’efectuar reserva prèvia perquè hi ha capacitat per a 30 persones. 

Al migdia tindrà lloc un dinar cooperatiu al Restaurant Quinoa de Falset amb productes de la terra i selecció de vins dels cellers participants.

A la tarda, en canvi, s’ha volgut donar protagonisme en primer lloc a les novetats dels cellers cooperatius participants, com la nova gamma de vins Castell de Falset de la Cooperativa Falset Marçà.

Tot seguit, a partir de les 18.30h, serà el torn de l’entitat Prioritat que ha promogut la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. Durant la sessió es coneixeran detalls dels tràmits iniciats, però principalment del paper del cooperativisme a la comarca i la seva importància per construir l’argumentari de la candidatura. L’historiador i mestre Pere Audi serà l’encarregat de pronunciar la conferència “El cooperativisme i el patrimoni agrícola, base de la candidatura del Priorat a la UNESCO” i també es podrà veure una mostra fotogràfica.

En acabar aquesta xerrada, hi ha previst un berenar tradicional de pa, oli i sal i pa, vi i sucre amb una “Glosa del pa amb oli i el pa amb vi” a càrrec de “Per Versos”.

La fira obrirà d’11h a 14h i de 16h a 20h. L’accés al Castell del Vi serà gratuït però els assistents que vulguin tastar els vins hauran de pagar 6 euros que els donarà dret a una copa i 5 tiquets i permetrà també la visita a l’exposició del Castell del Vi. Informació i reserves per la fira i tastos: 977 83 04 34 o castelldelvi@gmail.com.


No hay comentarios: