21 de marzo de 2013

El Castell de Falset acull la primera fira de les Cooperatives del Priorat


NOTA DE PREMSA 

La Fundació Castell del Vi ha organitzat per al proper dissabte 30 de març la primera Fira de les Cooperatives del Priorat, que tindrà lloc a la sala gòtica del Castell de Falset. Un total de 8 cooperatives vitivinícoles de la comarca participaran a la jornada que comptarà amb una taula rodona i una exposició sobre cooperativisme, tastos de vi i oli guiats per professionals, i una jornada per a blocaires que faran difusió de la mateixa a través de twitter, emprant l’etiqueta #tastaelcastelldelvi, de manera que la sessió es podrà seguir per les xarxes socials (@castelldelvi).

La jornada començarà a les 11h amb la inauguració de l’exposició “Construeix un món millor. Fes cooperativa”, una mostra que ha estat itinerant durant l’últim any per Catalunya i que projecta el fet cooperatiu cap al futur de manera dinàmica i integradora. A la mateixa hora, s’obrirà la fira de les Cooperatives, a la qual han confirmat assistència les diferents cooperatives de la DOQ Priorat, DO Montsant i DOP Siurana:


A les 12.30h tindrà lloc un tast comentat de vins de les cooperatives a càrrec de l’enòleg Carles Escolà Cunillé.

A les 13.30h s’iniciarà el tast d’olis, a càrrec del tècnic Francesc Gilabert. En finalitzar, tindrà lloc a l’Hotel-Hostal Sport un dinar cooperatiu amb productes de la terra i buffet de vins de les diferents cooperatives.
A la tarda, s’ha organitzat una taula rodona amb el lema “Present i futur de les cooperatives a la comarca del Priorat”, moderada pel periodista falsetà Toni Orensanz. L’activitat és gratuïta i oberta a tots els públics i comptarà amb la participació de:

  • Sr. Josep Pere Colat. President de la Federació de Cooperatives Agràries Catalanes (pendent de confirmació)
  • Sr. Paco Prats. President de la DOP Siurana
  • Sr. Toni Alcover Jofre. President de la DOQ Priorat
  • Sr. Jaume Domènech Jordà. President de la DO Montsant
  • Sr. Joan Queralt Álvarez. Oficina comarcal del Priorat del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya
  • Sr. Josep Ma Cots Montlleó. President de la Cooperativa Falset Marçà

La fira romandrà oberta entre les 11:00 h i 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h i és d’accés gratuït. Per tal de realitzar degustacions, els visitants hauran de comprar un tiquet per un preu de 5 euros que els permetrà degustar 5 vins, endur-se una copa del Castell del Vi i visitar el centre d’interpretació Castell del Vi. Els tastos de vins i olis programats durant la jornada són gratuïts però cal efectuar reserva prèvia. Informació i reserves: 977830434.

No hay comentarios: