9 de mayo de 2011

FIRA DE SANT PONÇ AL POBLE-SEC

Enguany, la fira de Sant Ponç arriba al Poble-sec carregada de novetats: el tradicional mercat es torna ecològic, els mateixos productors hi fan tallers i degustacions, els nens preparen un berenar molt especial amb maduixes... i maduixaire, les àvies, els músics, les escoles, els esplais i moltes altres entitats hi col.laboren, els restaurants hi posen la guinda... la fira es fa a tot el barri i per tot el mes!

Sant Ponç, una fira dedicada a la natura més bona.

***
FIRA DE SANT PONÇ AL POBLE-SEC

11 de maig 2011, 10-21h
"Mercat de la Terra" organitzat per Slow Food a la plaça dels Ocellets i al carrer Blai entre Creu dels Molers i Blasco de Garay

Mostra i venda de llavors, planters i plantes d'herbes aromàtiques, fruites i hortalisses de temporada i de proximitat, cosmètics i altres productes artesanals. Amb la participació de les Cooperatives de consum agroecològic del Poble-sec: Germinal i el Carretó.

I a més, al mercat hi trobaràs:

• BÚSTIA de recollida de remeis casolans de les àvies (i avis).

• PARADA DEL GUST: Degustacions non-stop de menjars i begudes naturals a càrrec dels mateixos productors.

• TALLERS:
17h: Descoberta de les herbes a càrrec de Fitomón
18h: Cosmètica natural a càrrec de Nurgaia
19h: Stevia rebaudiana a càrrec de La Dolça Revolució

Cap a les 20h, TABALADA DE FI DE FIRA amb la colla de Diables i Tabalers del Poble Sec.

18h30 al pati del centre cívic El Sortidor: Berenar arte... sà!
Els més petits preparem un berenar per llepar-nos els dits! I mirarem una mostra dels treballs sobre les herbes fets a les escoles del barri, amb acompanyament musical a càrrec de l'escola Jam Session.

Activitats paral•leles al llarg de tot el mes:

• 7 de maig 10,30-12h30 Bar Seco: Taller-degustació "Esmorzars sans" amb Camila Loew (20€, camila@desayunosconguisantes.com)
• 13 de maig 19-20,30h CAP Les Hortes: Xerrada sobre alimentació macrobiòtica a carrec de Fàtima Rami

• Plats especials amb herbes als restaurants:
Acai, Bairoletto, Lia d'en Vicius, Seco, Soleá, Tatami Room

A taula! Cicle de cultura i gastronomia del Centre cívic El Sortidor presenta "PLANTES AROMÀTIQUES, CULINÀRIES I MEDICINALS" amb Germán Martínez de Tarpuna

Aprendreu el cultiu ecològic i els usos casolans de plantes útils per l'hort, de plantes culinàries, de plantes per a la condimentació, de plantes aromàtiques i de plantes medicinals. Es parlarà de més de 60 plantes i de la preparació d'extractes vegetals, receptes culinàries i de productes d'higiene.

Dilluns, de 19.30 a 21.30 h. Del 2 al 30 de maig (5 sessions) Preu: 37.50 €






No hay comentarios: