5 de mayo de 2011

NEREUS- AV. BODEGUERS // DO. EMPORDA ( II FIRA DE VINS DE TORRELLES DE LLOBREGAT)

II FIRA DE VINS DE TORRELLES DE LLOBREGAT
Bodega Participante
Zona Terruño


Vinos a catar, comprar en la Fira de Vins de Torrrelles de Llobregat:

Nereus Barrica 2008... PVP 12.90 euros ( bodega )
Nereus Garnatxa Negra 2008 ... PVP  11.20 euros ( bodega )
Suneus 2009 negre ... PVP  7,80 euros ( bodega )
Suneus 2010 Blanc ... PVP  7,80 euros ( bodega )


Ven a la feria y hazte con estos vinos con un 10% de descuento PVP bodega.




AV BODEGUERS: TRADICIÓ I MODERNITAT
Situada al cor del massís de l’Albera, AV Bodeguers proposa vins moderns amb records del terreny d’on neix la matèria prima amb la qual s’elaboren. La bodega està localitzada al municipi de Vilamaniscle, a menys de 10 km. de Llança i amb fabuloses vistes al Golf de Roses.

Les vinyes, dividides en tres finques que en conjunt no superen les 4 ha. i separades per menys de 200 m cada una, es troben entre als municipis de Vilamaniscle i Rabós d’Empordà, dins encara del massís de les Alberes, caracteritzat per ser una formació geològica molt propera al Mediterrani amb sols rics en pissarra. El raïm que se n’obté està fortament caracteritzat pels quatre elements de la naturalesa:

· Terra: Terreny pissarrós, molt pobre en matèria orgànica i de bon drenatge, afavoreix la formació de plantes poc vigoroses. Els ceps es veuen obligats a desenvolupar unes arrels molt profundes en la seva lluita per captar l’aigua, que s’escapa degut a la gran permeabilitat d’aquests tipus de sols. Aquesta lluita estructura el vi al torn que confereix elegants matisos minerals.

· Foc: El clima mediterrani, on a més, la pluviometria és escassa, ofereix molts dies de sol. L’elevat nivell d’insolació sobre els ceps afavoreix que la maduració assoleixi nivells òptims.

· Aire: Per una part, la Tramuntana, vent fort i sec del Nord, redueix la presència de microorganismes a la vinya, permetent que els ceps desenvolupin el seu creixement vegetatiu de manera natural i ecològica. Per altra banda, la brisa marina que bufa a les tardes d’estiu, modera la temperatura, permetent al raïm accedir a una maduració menys accelerada.

· Aigua: La situació de les finques, pròximes al mar, suposa un efecte termoregulador a l’evitar temperatures extremes. A més, l’escassetat d’aquest element en el medi, condiciona fortament el desenvolupament de les plantes, transmetent elegants matisos al vi. Carles Alcàcer i Conxita Vilarmau en una zona de tast.

El naixement del celler

Al 2002, Carles Alcàcer i Conxita Vilarmau, conjuntament amb els seus fills, decideixen tirar endavant el projecte de construcció del celler per l’elaboració de vins a la DO de l’Empordà: neix AV Bodeguers.

Els començaments porten a replantar les 4 ha. adquirides a propietaris de la zona, donada la seva poca producció i baixa qualitat del plantat, amb els millors clons de les varietats Merlot, Syrah i Garnatxa Negra. S’escullen curosament varietats ben adaptades a la zona, així com clons poc productius. Al 2008 AV Bodeguers disposa de 10.000 ceps que produeixen 12.000 kg, fet que situa la producció en menys de 2.400 kg per hectàrea.

Així mateix, s’instal—la en tota la finca l’emparrat que permetrà maximitzar la qualitat del raïm donada la seva major insolació i un desenvolupament més saludable de la planta. Es realitza la poda en verd per regular la càrrega del cep, així com aclariment de gotims si es creu adequat. La verema es realitza en caixes de 20 kg, recol—lectant minuciosament i curosament cada fila.

El celler és una construcció arquitectònicament integrada en el poble de Vilamaniscle. Consisteix en una zona destinada a l’elaboració del vi, una zona d’embotellat, magatzem i laboratori i una zona d’envelliment del vi en barriques i del vi en ampolla. Totes les zones estan equipades amb temperatura controlada.

AV Bodeguers inicía les seves activitats al 2002. La primera elaboració és la collita de 2007 i és produeixen 3000 ampolles, avui ja totes exhaurides. De la verema 2008 produïm 8000 ampolles donada la bona acceptació dels vins. La verema 2009 s’elaboren 9000 ampolles. La capacitat actual del celler es de 14.000 ampolles per any, que es corresponen amb la producció de raïm de les nostres vinyes. Actualment comercialitzem dues línees de vins: Nereus (vins amb criança) i Suneus (vins joves)

Els vins de la collita del 2008 han estat distribuits principalment a Catalunya 5500 ampolles i 2500 ampolles a diferents països.

Capvespre a l’ Albera des d’una Terra de pisarra a les vinyes de AV Bodeguers. de les vinyes.

 La vinya i la seva història: la DO de l’Empordà

L’Empordà, ubicat geogràficament a l’extrem nord-oriental de Catalunya, presenta un paisatge de contrastos, amb els límits naturals al nord de la zona muntanyosa dels Pirineus, i a llevant, el mar Mediterrani, amb l’espectacular Costa Brava, fan de l’Empordà un lloc únic, que uneix mar i muntanya, un territori extraordinari marcat per la presència del vent del nord, la tramuntana.

L’Empordà és una terra de gran bellesa paisatgística, amb diversos espais naturals protegits i un litoral espectacular amb les seves platges i cales, i que també gaudeix d’un gran patrimoni històric i cultural: hi trobem menhirs i monuments megalítics, arquitectura gòtica, art romànic, poblets encantadors, l’art surrealista del geni Salvador Dalí… Tot un conjunt d’atractius, als quals cal sumar-hi la seva gent i la bona gastronomia, amb la particular cuina empordanesa i la nova restauració representada per figures com Ferran Adrià, complement ideal dels vins de la DO (denominació d'origen) Empordà.

La cultura del vi va arribar a la Península Ibèrica per mar, quan el navegant grec Avie va introduir la viticultura a través de l’Empordà en el s. VI a.C. Des d’aquest moment històric fins als nostres dies el cultiu de la vinya ha viscut etapes d’esplendor i declivi, malgrat que la seva presència en el territori ha estat constant des de la seva introducció. A finals del s. XIX va viure un dels seus punts àlgids, arribant a cobrir la pràctica totalitat del massís del Cap de Creus.

Vinos a catar, comprar en la Fira de Vins de Torrrelles de Llobregat:

Nereus Barrica 2008
Merlot (50%), Syrah (35%) i Garnatxa Negra (15%). 

Tot el raïm  necessari per l’elaboració és obtingut de les nostres vinyes i ha estat collit i vinificat per varietats. El  2009 es van produir 4250 ampolles de 75 cl. i 600 ampolles de 50 cl de la verema de 2008.


· Procés d’elaboració
Collita manual amb caixes de 20 Kg. Elaboració en dipòsits de 1.500 a 2.000 kg (microvinificacions).
Selecció de llevats i temperatura de fermentació adequada a cada varietat. Cadascuna de les  varietats es verema i s’ elabora per separat.

· Nota de tast
Color cirera intens, brillant, espès, glicèric i elegant, amb molta intensitat cromàtica. Aroma  intens i complex a cireres, prunes i mores. Lleugers tocs d’herbes aromàtiques de bosc i  espècies amb recordació de tabac o cacau.


En boca té una estructura notable, és equilibrat i saborós, ric, ampli, dens i amb la fusta molt  ben integrada. Nereus és un vi glicèric, mineral i amb sensació d’acidesa fresca que combina  amb uns tanins molt polits. Final en boca llarg i agradable on es recuperen les sensacions  complexes en nas: vi amb un marcat accent mediterrani.


· Envelliment
Una vegada fermentat el most, el vi envelleix durant 8 mesos en barriques de roure francès i  americà. Posteriorment es fa el cupatge i és embotellat desprès d’un lleuger filtrat per treure  les partícules solides que poden haver quedat. Les ampolles reposen un mínim de 4 mesos  abans de sortir al mercat.

· Packaging
Nereus es presenta amb una moderna ampolla i un elegant disseny d’etiqueta. Els diferents  elements gràfics evoquen paratges I atributs relacionats amb el celler:

El nom de marca: Nereus. Nereus és segons la mitologia grega el Déu del mar Mediterrani,  fill de la terra i el mar. Per tant, es vol destacar a través de la marca, el concepte de  mediterràneitat associat al nostre vi.

El fons negre: li dóna sobrietat i saber estar.
El blau: recorda el color del mar.
La verticalitat i el grafisme: denoten l’aposta de la bodega per la modernitat.
La Tortuga: espècie protegida de la zona de les Alberes. Característica de la localitat on creix i 
s’elabora Nereus.

· Puntuacions
Nereus Barrica ha aconseguit 85 punts a la Guia Peñín 2010.



Nereus Garnatxa Negra 2008 

Nereus Garnatxa Negra és un vi que s’elabora amb un cupatge de Garnatxa Negra (90%) varietat  autòctona de l’Empordà i Merlot (10%). El 2009 es van elaborar 3.000 ampolles de 75 cl i 600  ampolles de 50 cl de la verema de 2008. Tot el raïm necessari per l’elaboració s’obté de les nostres  vinyes i ha estat collit i vinificat per varietats.


· Procés d’elaboració
Collita manual en caixes de 20 Kg. Elaboració en dipòsits de 1.500 a 2.000 kg (microvinificacions).
Selecció de llevats i temperatura de fermentació adequada a cada varietat. Cada una de les varietats es verema i s’elabora per separat.

· Nota de tast
Color picota violeta viu, brillant, glicèric i untuós en copa.
Nas expressiu, perfumat, amb volum i molt bona definició que inclou notes de fruita madura, mineral, records florals amb un fons especiat amb detalls de regalèssia. Fusta ben integrada amb notes subtils de vainilla i torrefactes.
En boca té presència, fresc, amb molt bona acidesa, tanins marcats, sedós, golós, amb excel—lent recorregut i llarg. Amb estructura que transporta als seus orígens i expressa “terroir”.

· Envelliment
Una vegada fermentat el most, el vi envelleix durant 8 mesos en barriques de roure francès.
Posteriorment es fa el cupatge i és embotellat desprès d’un lleuger filtrat per treure les partícules sòlides que poden haver quedat. Les ampolles reposen un mínim de 4 mesos abans de sortir al mercat.

· Packaging
Nereus es presenta amb una moderna ampolla i un elegant disseny d’etiqueta. Els diferents
elements gràfics evoquen paratges i atributs relacionats amb el celler.

El nom de marca: Nereus. Nereus és segons la mitologia grega el Déu del mar Mediterrani, fill de la terra i el mar. Per tant, es vol destacar a través de la marca, el concepte de mediterràneitat associat al nostre vi.

El fons negre: li dóna sobrietat i saber estar.
El blau: recorda el color del mar.
La verticalitat i el grafisme: denoten l’aposta de la bodega per la modernitat.
La Tortuga: espècie protegida de la zona de les Alberes. Característica de la localitat on creix i s’elabora Nereus.

· Puntuacions
Nereus Garnatxa Negra ha aconseguit 91 punts a la Guia de vins de Catalunya 2010.


Suneus 2009 negre

És un vi jove negre. Afruitat, especiat, elegant i estructurat. Elaborat amb un
cupatge de Garnatxa Negra (85%) i Syrah (15%). És un nou llençament del
2010, amb una producció de 2000 ampolles de la verema del 2009. Tot el raïm necessari per l’elaboració s’obté de les nostres vinyes i ha estat collit i vinificat per varietats.

· Procés d’elaboració
Collita manual en caixes de 20 Kg. Elaboració en dipòsits de 1.500 a 2.000 kg (microvinificacions). Selecció de llevats i temperatura de fermentació adequada a cada varietat. Cada una de les varietats es verema i s’ elabora per separat.
Una vegada embotellat reposa durant 1 mes abans de comercialitzar-se.

· Nota de cata
Color cirera picota violeta, viu, glicèric i intens. Nas molt afruitat amb marcats
records de fruita fresca, fruits del bosc i maduixa i amb fons especiat (regalèssia) procedent del Syrah.
La joventut de Suneus no és cap obstacle per presentar-se ampli en boca, golós, elegant i estructurat. Té un final on es recuperen les sensacions dolces
de fruita fresca.

· Packaging
Suneus té una presentació elegant, però a la vegada, diferenciada de Nereus. L’objectiu es crear vinculació de marca però amb un etiquetatge adequat al perfil del vi.

La marca: Suneus. Sol d’albada a la mitologia grega. Emfatitzem el concepte de mediterraneitat i l’associem amb Nereus per similitud fonètica.
Mantenim el fons negre per donar-li sobrietat i presència.
La càpsula i els tons vermellosos de l’ampolla tracten de donar rellevància a l’intens to cromàtic del vi i al seu caràcter.


Suneus 2010 Blanc
És un vi blanc jove. Afruitat, floral, fresc i intens. 100% monovarietal de Garnatxa Blanca (varietat autòctona de l’Empordà). És un nou vi del 2010 amb una producció de 1000 ampolles, El raïm per elaborar Suneus Blanc ha estat seleccionat a la vinya i elaborat a AV Bodeguers.

· Procés d’elaboració
Collita manual en caixes de 20 Kg. Elaboració en dipòsits de 1.500 a 2.000 kg (microvinificacions). Selecció de llevats i temperatura de fermentació adequada a cada varietat. Cadascuna de les varietats es verema i s’elabora per separat. Una vegada embotellat reposa durant 1 mes abans de comercialitzar-se.

· Nota de tast
Color groc daurat. Untuós a la copa. Nas molt afruitat i fresc, amb marcats records de fruita tropical (plàtan i pinya), fruita blanca, flors blanques i amb un fons d’herbes aromàtiques (romaní, farigola i fonoll).
En boca es presenta intens, saborós, equilibrat, persistent i càlid, amb expressió de fruita madura i varietal.

· Packaging
Suneus té una presentació elegant però a la vegada diferenciada de Nereus.
L’objectiu es crear vinculació de marca però amb un etiquetatge adequat al perfil del vi.

La marca: Suneus. Sol d’albada a la mitologia grega. Emfatitzem el
concepte de mediterraneitat i l’associem amb Nereus per similitud
fonètica.
Mantenim el fons negre per donar-li sobrietat i presència.
 La càpsula i els tons verdosos de l’ampolla tracten de donar
semblança als tons cromàtics del vi i al seu caràcter.




No hay comentarios: