22 de noviembre de 2011

LES COUSINS ( DOQ. Priorat)


El pasado sábado 19 de noviembre, me deje caer por la c/ Valencia de Barcelona, por Vilaviniteca,  y allí están Les Cousins ( los primos) Marc y Adriá..


Hacia un año que no cataba los vinos de los “Bee Gees”, no quiero que me mal interpretéis, la primera vez que vi la etiqueta de Sagesse 2007  pensé …” porque no está Barry”…., rápidamente me di cuenta que mi imaginación no apuntaba por buen camino; casi un año que no catábamos “L´Inconcient” y “Sagesse” los vinos del joven proyecto de Marc y Adriá. Un proyecto alejado del buen hacer de la  familia Perez Ovejero, Cims de Porrera, Mas Martinet…. pero con la sensibilidad y la experiencia de aquellos que llevan años detrás de excelentes y galardonados vinos.



Les Cousins es un proyecto desenfadado, vinos frescos y dirigidos a un público joven, aunque en esta ocasión L´Inconscient 2009 tiene mayor estructura y complejidad en entrada en boca, un tanino más maduro que la añada 2008 pero con un recorrido por boca ágil, un vino con un paso por boca fresco, fruta fresca y terruño. Sagesse 2007, un año más tarde está mostrando su potencial, ahora mismo está alejado de aquel vino verde, corpulento, difícil de meses atrás, ahora fruta, armonía y una interesante acidez en boca le hacen una opción más que interesante para conocer el terruño de Porrera, frescura mineral , acidez y fruta, equilibrio.



Lo que no esperaba el pasado sábado era encontrarme con un vino blanco “blanc de Noirs” 2011 , garnacha, garnacha tinta y cariñena vinificado en blanco, color ligeramente cobrizo, en nariz lías, fruta, pétalos de rosa  y una calidez propia de la garnacha blanca de estas tierras nos invitaba a experimentar en boca con un vino por hacer, por conjuntar, armonizar en botella, catamos muestra de barrica, acidez crujiente, frutilla roja verde, graso, buen volumen y con bastante sensación alcohólica en el paladar, una propuesta brillante y más que interesante, de echo estoy deseando ver su evolución.




Aquest projecte va començar fa molts anys... quan el Marc i l’Adrià ens vam començar a dir les primeres paraules, quan vam començar a jugar junts, quan ens veiem a les festes del poble de Quatretondeta (Alacant), les primeres entramaliadures als dies dels Sants Innocents... Una relació que any rere any ha agafat forma i cada vegada més força i més experiència en el món del vi. 


Nosaltres, els cosins, hem estat treballant a les vinyes i a la bodega de la família (Mas Martinet) des dels 10 anys i també al començament del projecte Cims de Porrera. Quan vam complir els 23 anys vam marxar cap a França (Bordeaux i Côtes du Rhône) on vam treballar i estudiar per tenir experències en altres zones. Hem estat a l’Uruguai i Sud-Àfrica fent alguna verema. També ajudem a la família en algunes assessories de bodegues d’arreu del món... Sobre l’any 2005 vam començar dos projectes, un a la D.O. Montsant, Amics del Gobe, juntament amb 10 amics més. I un altre a Alacant, Celler la Muntanya, juntament amb dos amics alacantins. 


Cada any que passava ens sortia alguna finca que podíem treballar perque sempre hem volgut fer el nostre vi... però no trobavem ni el temps ni el projecte adequat. Així que al 2007 vam trobar l’oportunitat, i vam veure unes finques a Porrera, on vèiem que podríem fer el nostre projecte, un projecte sense família, sense amics, només del Marc i l’Adrià, però que a la vegada transmetre totes aquestes experiències que ens han enriquit tant la família i els amics.



L'inconscient 2008


VARIETATS: 30% Carinyena / 25% Garnatxa / 20% Cab. Sauv. / 15% Merlot / 10% Syrah (tot del poble de Porrera) 


VINIFICACIÓ: Es verema a mà, el raïm entra al celler amb caixes de 12 kg i passa per la cinta de sel•lecció. Es desrapa a les tines d’acer inoxidable on comença la fermentació amb l’ajuda de llevats sel•leccionats. Fem maceracions curtes, entre 15 i 20 dies. Seguidament el premsem i el deixem descansar a les tines de fusta de 7.000 litres, de roure francès, durant 12 mesos. Després de fer el cupatge, el deixem 2-3 mesos a les tines d’acer inoxidable. 


EMBOTELLADA: El vam embotellar al Maig del 2010, unes 30.000 ampolles.



Sagesse 2007


VARIETATS: 55% Carinyena / 45% Garnatxa (tot del poble de Porrera) 


VINIFICACIÓ: Es verema a mà, el raïm entra al celler amb caixes de 12 kg i passa per la cinta de sel•lecció. Es desrapa a les tines d’acer inoxidable on comença la fermentació amb l’ajuda de llevats sel•leccionats. La Carinyena, després de premsar-la, la baixem a barriques de 225 l., usades i noves. En canvi, la Garnatxa la baixem a barriques de roure francès de 400 l., totes usades. Esperem durant 16 mesos i llavors fem el cupatge. 


EMBOTELLADA: El vam embotellar al Juliol del 2009, unes 10.000 ampolles.



www.lescousins.es





Próximamente a la venta en:












No hay comentarios: