14 de agosto de 2009

VINO NOTICIAS ( 14-8-2009)


2ª Nit dels Vins de Torroja del Priorat
Programa Dissabte 22 d’ agost de 2009

A la Tarda:

17,00 h. A Cal Compte: Conferència ; “Els Vins de Finca i els Vins de Vila dins la DOQ Priorat”

A càrrec del Dr. Joan Miquel Canals Professor de la Facultat d’ Enologia de la Universitat Rovira i Virgili i Directiu del Parc Científic i Tecnològic del Priorat . Exposició d’ etiquetes antigues de vins del Priorat (entrada lliure).

18,30 h. A l’ hotel Abadia del Priorat: Tast professional;

Reconeguts Enòlegs, Sommeliers, Restauradors, Periodistes, Vinaters i un representant de cada Celler valoraran els Vins de Torroja basant-se en les seves característiques més específiques.

Mitjançant un tast a cegues s’atorgaran mencions especials que ressaltaran els trets més definidors de la tipicitat dels Vins de Torroja del Priorat. (acte professional amb invitació)



A la Nit: a la zona lúdica de la Piscina Municipal .

21,00 h. Càtering de Benvinguda i Tast- Degustació amb Música en Directe

Vins dels Cellers i Elaboradors de Torroja del Priorat.



23,00 h. Concurs de Tastadors. “Gran Repte 2009”

Presentació oficial de les Bases i dels Premis. Modalitat Tast a Cegues amb Tres Premis als Millors Tastadors (qui encerti més vins i més ràpid guanya...)


23,45 h. Proclamació dels Guanyadors i Lliurament dels Premis.

Preus Conferència : entrada gratuïta Tast professional : per invitació

Preu del Tiquet de Tast de la Nit dels Vins 6 € Adquirit anticipadament abans del dia 20 4,5 €

Preu addicional per participar al Concurs de Tastadors 4 €

Informació al 977 839 217 11 a 13h. feiners Entre els assistents es sortejarà un lot de vins de Torroja

Premis Concurs de Tastadors “Gran Repte 2009”

Millor Tastador

-Diploma acreditatiu -Una ampolla de cadascun dels Vins encertats -Una ampolla del Vi de Torroja que triï el guanyador -Una estada de cap de setmana (2 nits) per dues persones a l’ Hotel Abadia del Priorat -Un decantador i dues copes de Vi (Viniteca Mayol) -Un passi nominatiu per a dues persones per la Piscina de Torroja -Un esmorzar complert per a dues persones al Cafè-Bar de Torroja “Cal Ganxo” -Un 10% de descompte en les compres de Vins de Torroja durant un any (màxim 60 ampolles) a la Viniteca Mayol -Ulleres de sol de General Òptica.

Premi valorat en 350€

Segon Classificat

-Diploma acreditatiu -Una ampolla de cadascun dels vins encertats -Una estada de cap de setmana (2 nits) per dues persones a Cal Compte Allotjament Rural -Un decantador de Vi (Viniteca Mayol) -Un passi nominatiu per a dues persones per la Piscina de Torroja -Un 5% de descompte en les compres de Vins de Torroja durant un any (màxim 48 ampolles) a la Viniteca Mayol -Ulleres de sol de General Òptica

Premi valorat en 250€


Tercer Clasificat

-Diploma acreditatiu -Una ampolla de cadascun dels vins encertats -Una ruta- excursió amb buggie pel Priorat per dues persones amb -Lo Priorat Excursions- de Torroja -Dues copes de vi (Viniteca Mayol) -Un passi nominatiu per la Piscina de Torroja -Un 5% de descompte en les compres de Vins de Torroja durant un any (màxim 24 ampolles) a la Viniteca Mayol

Premi valorat en 150€

*l’ Organització es reserva el poder fer variacions en el premis i el programa si ho creu oportú

Els Cellers i Elaboradors de Torroja:

Sabaté i Mur Vinaters, Mayol Viticultors, Celler Pardelasses- Aixalà Alcaít, Celler Melis, Llicorella Vins, Terroir al Límit, Combier-Fischer- Gerin (Trio Infernal), Heid-Marquès, Vins d’ Alta Qualitat - Rotllan Torra, Escoda-Pallejà i Francès-Bretón.

Organitza:
La Comissió de Festes i L’ Ajuntament de Torroja amb el suport de, Consell Regulador de la DOQ Priorat , Cal Compte Allotjament Rural, Hotel Abadia del Priorat, Viniteca Mayol, Lo Priorat Excursions i Cafè- Bar” Cal Ganxo”.

________________________________



Premio "diccionariodelvino.com" al mejor blog del vino del año 2009 Puedes votar una sola vez a 5 blogs. La puntuación que quieras para cada uno de ellos.

Si quieres votar pincha Aquí

________________________________________________






Catavins Sabadell - Fira Sabadell: 13 a 16 de noviembre Cuina Vallès llenará de actividades Catavins’09

Este Colectivo de Cocina de la comarca ha programado numerosas actividades de gran interés para que los visitantes disfruten sin parar de la cultura del vino y la gastronomía.

El programa de actividades de Catavins Sabadell 2009 empieza a tomar forma. La participación del público asistente es uno de los rasgos distintivos de La feria sobre el mundo del vino y de cara a su segunda edición del próximo mes de noviembre se esperan interesantes sorpresas. De momento, ya se ha concretado la colaboración del colectivo Cuina Vallès, una agrupación de restaurantes del Vallès Occidental que durante la celebración de Catavins 2009 colaborará en la organización de las actividades siguientes:

- Cata de vinos catalanes elaborados con variedades autóctonas y de coste inferior a los 12 €, a cargo de Tomás Cuadrado, del restaurante El Racó d’en Tomàs.

- Ponencia Los confines de la proximidad. Productos gastronómicos del Vallès Occidental, a cargo de Artur Martínez, del restaurante Capritx, durante la jornada profesional.

- Demostración gastronómica en torno a la mongeta del ganxet (judía autóctona), bajo el título Nuevos usos y nuevas técnicas con la mongeta del ganxet, a cargo de Joan Sala, del restaurante Lossum.

- Sesión de Enococina, con platos inspirados y elaborados basándose en las características del vino (organolépticas, de proximidad territorial...), que contará también con la complicidad de un actor que parodiará los rituales de servicio y consumo del vino. Todo ello a cargo de Rafa y Silvia, del restaurante La Terrassa del Museu.

Además, todos los miembros del colectivo Cuina Vallès ofrecerán una sesión continua non stop. Cada uno de ellos (10 miembros) desarrollará dos recetas significativas de su establecimiento durante veinte minutos. Sin duda, uno de los platos fuertes de Catavins Sabadell 2009, una obra en diez actos.

Todo esto además de la veintena larga de actividades que ya forman parte del programa de Catavins Sabadell 2009 y que se pueden consultar en la sección correspondiente de la página web www.catavinssabadell.com


_______________________________________________



______________________________________________


SAB 2009: Saboreando Saporando a Bordo" Enoturismo en Alto Mar: " Initinerario del Vino a Bordo". El próximo mes de Octubre los amantes del vino podrán disfrutar de un crucero enoturístico entre Civitavecchia y Barcelona para descubrir una selección de los mejores vinos italianos y españoles.

“SAB: Saboreando saporando a bordo” propone un minicrucero dedicado a los apasionados de enología y a quienes desean descubrir la historia, la cultura y los encantos de los territorios productores de una de las bebidas más antiguas del mundo. Se trata de uno de los eventos organizados para el público en coincidencia con la primera edición de SAB 2009 “Saboreando Saporando a Bordo”, feria enogastronómica que se celebrará del 10 al 13 de octubre y que tendrán como escenario uno de los barcos de la compañía naviera GRIMALDI LINES. Durante los tres días de crucero será posible realizar un itinerario por los vinos y los productos gastronómicos de las regiones de Campania y Lazio, en Italia, y de Cataluña y Castilla – La Mancha en España.

Durante el evento, además de la feria tradicional donde productores de vino y entes de promoción turística se mostrarán al público, tendrán lugar workshop profesionales, exhibiciones de cocina, degustaciones y seminarios sobre los distintos tipos de cultivos.

El programa del crucero, de Civitavecchia a Barcelona, incluye tres noches en cabina doble externa o junior suite matrimonial, desayuno, comidas y cenas, la posibilidad de visitar la feria, una degustación de vinos (a reservar antes del 10 de septiembre) y cuatro encuentros para conocer mejor el vino destinados a apasionados del "buen beber".

Asimismo será posible visitar la feria el lunes 12 de octubre en Barcelona.

En su próxima edición el “Itinerario del vino a bordo” tendrá salida desde Barcelona.

www.saboreandoabordo.com
_________________________________



La Feria del Vino y DO de Torremolinos celebrará su décimo aniversario Los días 14, 15 y 16 del próximo mes de noviembre tendrá lugar la celebración de la décima edición de la Feria del Vino y de la Denominación de Origen en el Palacio de Congresos y Exposiciones de Torremolinos, una cita ineludible para el sector vitivinícola y gastronómico en la Costa del Sol.

Tras la experiencia cosechada a lo largo de sus nueve ediciones, la Feria del Vino y de la Denominación de Origen se celebra otro año más en Torremolinos, una feria hecha por y para profesionales, que cuenta además con la visita de público, un público selecto, conocedor y amante del vino.

Como novedad en esta edición especial, el sector gastronómico jugará un papel más importante, puesto que la feria contará también entre sus expositores con productos alimenticios, todos ellos con Denominación de Origen y Marca de Calidad.

Se ha convertido en una cita obligada dentro del sector vitivinícola, ya que es considerada como “la Boutique” de las ferias vitivinícolas del sur de Europa, por ser el mejor escaparate para todos los profesionales del sector en una zona turística por excelencia, como es la Costa del Sol y donde el sector gastronómico y hotelero juega un papel fundamental con sus más de 15.000 puntos de venta, y que a la vez es una región consumidora de vino también, gracias a la población extranjera residente de origen centroeuropeo.

El Palacio de Congresos y Exposiciones de Torremolinos les espera en esta décima edición de la Feria del Vino y de la Denominación de Origen, brindándoles así la oportunidad de la promoción de todos los productos de su región.


___________________________________________________
___________________________________________________.,

29 a Mostra de Vins i Caves de Catalunya Nova edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya per la Mercè. El Moll de la Fusta es consolida com un magnífic aparador on conèixer i gaudir de les excel·lències vitivinícoles de Catalunya.

El Celler de la Mostra, la novetat d’enguany.

Del 24 al 27 de setembre tindrà lloc, un any més, la 29ena Mostra de Vins i Caves de Catalunya, al Moll de la Fusta de Barcelona, en el marc de les festes de la Mercè. La Mostra s'ha convertit en un referent pel sector vitivinícola en la divulgació i promoció dels seus productes a la ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, esdevenint una cita imprescindible de les festes de la Mercè.

La Mostra de Vins i Caves, organitzada per l’INCAVI, és un aparador excel·lent per a informar als consumidors de casa nostra que a Catalunya es produeixen vins i caves de primera qualitat, així com per transmetre la importància de la cultura del vi.

Aquest any la Mostra veurà reduïda la seva durada en un dia confirmant-se els horaris següents: els dies 24, 26 i 27 de les 12.00h a les 22.00h i el dia 25 de les 16.00h a les 22.00h.

Com a novetat d’enguany presentem El Celler de la Mostra que oferirà al públic assistent un punt de venda directa de les referències de vi i cava que els expositors presentaran en el decurs de la Mostra. L’objectiu és que tots aquells visitants que degustin la variada i complerta oferta de producte tingui la oportunitat de trobar ordenadament tot el producte present a la Mostra.

Un any més l’INCAVI oferirà a les empreses expositores la Sala Polivalent on poder dur a terme presentacions, contactes professionals, tast oberts al públic, etc.

L’INCAVI seguirà apostant per la Sala de Tast on es duran a terme, a càrrec dels enòlegs de l’INCAVI, tastos d’iniciació oberts al públic assistent.

El Moll de la Fusta ofereix als amants del vi i als visitants de la Mostra un espai prou ampli i ben comunicat per a fer promoció dirigida a un públic heterogeni, jove i familiar, autòcton i estranger, consumidor potencial de Vi i Cava. El Moll és un magnífic aparador on conèixer i gaudir de les excel·lències vitivinícoles de Catalunya.

www.mostradevinsicaves.com


2 comentarios:

Ramon Saavedra dijo...

Hola David,
la caja de vino blanco no te la envié por que ya no me queda!
para la próxima cosecha, seréis los primeros en probarlo,
y me acordaré!!!
un abrazo,
Ramón

Adictos a la Lujuria dijo...

Que le vamos hacer aplazaremos el disfrute unos meses.

Un saludo